Kako OA člani izgubimo odvečno težo in ohranjamo zdravo telesno težo?

Koncept abstinence je osnova okrevanja po programu OA. S tem, ko priznamo, da nismo zmogli kontrolirati kompulzivnega prehranjevanja in ovržemo idejo, da je vse, kar človek potrebuje, “le malo več volje”, postane mogoče abstinirati od prenajedanja – samo danes, vsak dan posebej.

Medtem ko nam dietni klub lahko pomaga izgubiti odvečno težo, ponavadi samo še ojača kompulzijo po prekomernem prehranjevanju. Rešitev, ki jo ponujamo v OA, ne vsebuje shujševalnih nasvetov. Ne ponujamo diet, posvetovalnic, hospitalizacije ali zdravljenja. Skupnost OA tudi ne prispeva in ni udeležena pri raziskavah o urejanju prehranjevalnih motenj. Za izgubo teže je sprejemljiv vsakršen zdravstveno potrjen načrt prehranjevanja.

Člane OA, ki bi se radi podučili o prehrani in njeni hranilni vrednosti ali iščejo strokovni nasvet, vzpodbujamo, da se o tovrstnih vprašanjih posvetujejo z usposobljenimi strokovnjaki. Dobro je uporabiti to vrsto pomoči, saj skupnost OA v prizadevanju, da bi okreval, podpira vsakega izmed nas.