• OVEREATERS ANONYMOUS

Uradna spletna stran naše krovne organizacije.

Tukaj boste našli celotno dokumentacijo, literaturo in informacije o OA skupnosti.

  • ALCOHOLICS ANONYMOUS

Uradna spletna stran skupnosti AA, po kateri je prirejen program OA.

Program okrevanja po 12 korakih in 12 izročilih je povzet po skupnosti AA. Veliko članom OA koristi prebiranje AA literature, kjer besedici alkohol in alkoholik zamenjajo z besedicama hrana in kompulzivni jedec.

  • BIG BOOK (AA)

Brezplačna spletna verzija Velike knjige (Big Book), knjige, ki jo uporablja skupnost AA kot osnovo za razumevanje svoje bolezni in okrevanja od bolezni.

Ker je program OA povzet po programu AA, se v naši skupnosti poslužujemo tudi branja AA literature, saj smo ugotovili, da nam močno lajša razumevanje naše bolezni in pomaga pri okrevanju. Organizacija AA omogoča brezplačno branje .pdf verzije celotne knjige Big Book (ki si jo lahko tudi pretočite na svoj računalnik). Knjiga je v angleščini.

  • 12 KORAKOV & 12 IZROČIL – razširjena različica (AA)

Brezplačna spletna verzija 12 korakov in 12 izročil (Twelve Steps and Twelve Traditions); knjige, ki jo uporablja skupnost AA kot osnovo za razumevanje korakov in izročil.

Ker je program OA povzet po programu AA, se v naši skupnosti poslužujemo tudi branja AA literature, saj smo ugotovili, da nam močno lajša razumevanje naše bolezni in pomaga pri okrevanju. Organizacija AA omogoča brezplačno branje .pdf verzije celotne knjige 12 korakov in 12 izročil (ki si jo lahko tudi pretočite na svoj računalnik). Knjiga je v angleščini.

  • ŠTUDIJA KNJIGE BIG BOOK ZA OA

Spletna stran, ki jo je postavil član OA skupnosti, na kateri je zbral informacije, posnetke, orodja  in razlage knjige Big Book za potrebe kompulzivnega jedca.

Zaradi lažjega razumevanja knjige Big Book, nam študija knjige omogoča, da jo razumemo v pravem kontekstu in si jo ustrezno prevedemo za našo bolezen. Lawrie C. (avtor študije in član OA) je poleg pojasnil, postregel tudi s konkretnimi navodili za delanje korakov ter z delovnimi listi, ki lajšajo izvedbo programa. Celotno gradivo je v angleščini in je brezplačno.

  • ŠTUDIJA KNJIGE BIG BOOK

Spletna stran, na kateri so zbrani posnetki dveh članov AA (Joe in Charlie), ki sta opravila temeljito študijo knjige Big Book.

Za tiste, ki želijo razumeti knjigo Big Book v celotnem kontekstu, sta člana AA naredila poglobljeno študijo. Celotna študija je v obliki posnetka, razčlenjenega na posamezna poglavja. Celoten posnetek je v angleščini in je dostopen brezplačno.